На Івано-Франківщині 26 лютого вводять локдаун

З 26 лютого Івано-Франківську область закривають на локдаун через погіршення епідеміологічної ситуації. Про це заявив мер облцентру Руслан Марцінків у четвер, 25 лютого, передає Кореспондент.
Рух транспорту (у тому числі з міським, міжміським автобусним, залізничним і авіаційним) буде призупинено. Пересуватися по місту можна буде легковими автомобілями – до п’яти осіб (без урахування дітей у віці до 14 років) і службовими / орендованими авто – виключно на сидячих місцях і з використанням індивідуальних засобів захисту.
“Але зазначу, що міський громадський транспорт буде їздити! Курсуватимуть усі маршрути, але в режимі спецперевезень: тільки сидячі місця і з довідкою від роботи”, – додав Марцінків.
Крім того, дитсадки закриють, але розглядається питання про введення чергових садків, щоб батьки могли залишити там дітей. Інші заклади освіти переходять на дистанційне навчання.
“Рекомендується всім установам, закладам, підприємствам та ін. перевести роботу в гнучкий графік і дистанційний режим. Вітається позмінна робота, робота онлайн, різний час початку і кінця роботи, щоб зменшити кількість контактів між людьми. А також продовжать діяти контрольно-пропускні пункти”, – зазначив мер.
За його словами, це обмеження, які ввели на вищому рівні на території всієї області.
“Ситуація, дійсно, складна. Тому прошу згадати, як ми береглися минулої весни, і ставитися до цього відповідально. Після зими імунітет ослаблений, тому підхопити болячку легше. А вилікувати – складніше. Навіть діти тепер не так легко переносять коронавірусну хворобу”, – пояснив міський голова.
Нарешті, місця в міських лікарнях вичерпуються, тому такі заходи необхідні, аж поки захворюваність піде на спад.
Реклама

Залишити коментар