Чернівецькі міські обранці просять РНБО накласти санкції на ОПЗЖ, Папієва і партію Шарія

Чернівецька міська рада звернулась до вищого керівництва держави з приводу діяльності на території України проросійських політичних сил “ОПЗЖ” та “Партії Шарія”.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідне рішення за ініціативи депутата “Народного контролю” Івана Гончарюка підтримали більшістю голосів депутатів.

Пізніше депутат “Рідного міста” Володимир Бешлей запропонував додати до цього звернення пункт щодо засудження дій нардепа з Чернівців Михайла Папієва щодо голосування ним проти постанови Верховної Ради про визнання Революції гідності ключовим моментом державотворення України.

Бешлей також запропонував звернутися до РНБО щодо застосування санкцій щодо Папієва. Його пропозицію загалом підтримали 27 депутатів, рішення прийнято.

Під час обговорення цього пункту звернення депутат від “Пропозиції” Олексій Каспрук запропонував додати до звернення пункт щодо застосування санкцій РНБО стосовно депутата міської ради Віталія Михайлішина.

Каспрук пояснив свою пропозицію тим, що РНБО на своїх останніх засіданнях ухвалювала “санкційні” рішення щодо тих осіб, які фінансували тероризм. Водночас депутат нагадав, що Віталій Михайлішин напередодні парламентських виборів у 2019 році профінансував партію “ОПЗЖ” на понад 1 млн грн.

Реклама

Залишити коментар