Зміна російського президента не означатиме автоматичну зміну політики Росії – Данило Лубківськ

Зміна російського президента не означатиме автоматичну зміну політики Росії, зокрема, по відношенню до України.

Про це під час онлайн дискусії заявив Директор Київського безпекового форуму, заступник міністра закордонних справ і дипломатичний радник прем’єр-міністра України у 2014-16 роках Данило Лубківський.

«Часто говорять, що Путін не правитиме Росією вічно. Це так. Але історія України чітко доводить, що проста зміна авторитарного лідера ще не означає справжньої трансформації», – сказав він.

Лубківський наголосив, що для кращого майбутньої Росії потрібні будуть фундаментальні зміни.

«Відмови від ідеології імперіалізму, поваги до національної гідності і суверенітету інших держав, а також захисту гідності і людських прав російського народу. Ці прості правила – це єдиний шлях до подолання серйозних хвороб, що вразили путінську Росію», – наголосив він.

Дипломат зазначив, що фундаментальні причини нинішньої російської агресії «виходять далеко за межі особистих преференцій чи травм президента Путіна».

«За цим стоїть щось більше. Росія – це країна, що має близько 39 мільйонів пенсіонерів і 18 мільйонів ветеранів війн, які отримують соціальні виплати. Очевидно, вони складають ідеологічну основу публічних настроїв у Росії», – сказав він.

«І більшість з них, і це не дивно, захоплюються радянським минулим, вірять у вищість Росії, не довіряють Заходу і взагалі не розуміють, навіщо їм ліберальна демократія», – резюмував Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар