Степанов везе в Україну індійський аналог вакцини AstraZeneca

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що в Індії вже відвантажили 500 тисяч доз вакцини CoviShield і ця партія препаратів уже в дорозі до України.

“Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виготовлювача в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть в Україну, і далі будуть розподілені між регіонами згідно з планом МОЗ. Зараз вакцина транспортується в Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком із зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде в Україну”, – написав Степанов у Facebook.

Степанов запевнив, що в ході транспортування будуть дотримані всі температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини.

Варто зазначити, що Covishield – це індійська вакцина випущена за ліцензією AstraZeneca. Тобто це не вакцина AstraZeneca, а її індійський аналог, повідомляє Кореспондент.

Зараз триває третя фаза клінічних випробувань препарату в Індії, Бразилії, Великобританії, Південній Африці, Кенії і США. Водночас вакцину вже схвалили до екстреного використання в Індії.

Попередні результати третьої фази досліджень опублікували в грудні 2020 року в виданні Lancet. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними 11 636 добровольців у Великобританії і Бразилії.

Реклама

Залишити коментар