Шмигаль пояснив нардепам, чому досі не стартувала вакцинація

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в п’ятницю, 19 лютого, виступив у Верховній Раді, розповівши депутатам про ситуацію з вакцинацією від коронавірусу.

Так, він заявив, що отримати перші вакцини розраховують ще в цьому місяці, хоча почати вакцинацію обіцяли 15 лютого, передає Кореспондент.

“Україна все ще розраховує отримати перші партії вакцини в лютому… Уже в кінці лютого – початку березня надійдуть перші партії від Pfizer/BioNTech у кількості 117 тисяч доз. Це остання інформація, що вчора прозвучала від ЮНІСЕФ”, – заявив прем’єр.

Також він розповів, що вакцини будуть закуповувати у виробників і отримувати за механізмом COVAX.

“Вакцини від COVID-19 Україна отримуватиме двома шляхами: через глобальну ініціативу COVAX, в рамках якої Україна може безоплатно або за заниженою ціною отримати від 8 до 16 млн доз – фактично, для 8 млн осіб”, – зазначив міністр.

Також очікується, що в першому півріччі Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн ​​доз від компанії AstraZeneca.

“Другий шлях отримання вакцини – через прямі закупівлі у компаній-виробників за рахунок коштів держбюджету, міжнародних донорів, кредитних коштів і програми Світового банку та ЄБРР. Інші джерела також розглядаються”, – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, вакцинація мала початися 15 лютого, але глава МОЗ Максим Степанов заявив, що процес імунізації почнеться або в кінці цього тижня, або на початку наступного.
Реклама

Залишити коментар