У Чернівцях вирішили, за яких обставин школи можуть перейти на дистанційне навчання

У Чернівцях 15 лютого 2021 року  в режимі онлайн відбулось позачергове засідання міської комісії з ТЕБ та НС. Зокрема нині розглянули питання про розвиток епідситуації з поширенням гострої респіраторної інфекції COVID-19.

Під час засідання було вирішено рекомендувати керівникам ЗЗСО заборонити відвідувати заклади загальної середньої освіти здобувачам освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу закладу. повідомляє пресслужба ратуші.

Окрім того, у разі захворювання на ГРВІ понад 25% школярів – організувати навчання за дистанційною формою. Директорам шкіл рекомендовано переводити класи на самоізоляцію або дистанційне навчання у випадку якщо ж у класі через гострі респіраторні вірусні інфекції відсутні понад чверть учнів або в разі контакту учнів з хворим на COVID-19 учнем.

В залежності від епідеміологічної ситуації в закладі освіти педагогічними радами ЗЗСО розглядається питання та приймається рішення про очну, змішану, дистанційну форму навчання для учнів 1-11 класів.

У разі проведення ремонтних робіт, які унеможливлюють дотримання санітарно-гігієнічних вимог у закладах освіти може бути організоване навчання за дистанційною формою.

У закладах освіти, які працюють за очною формою навчання, рекомендовано:

  • розглянути можливість запровадження двозмінного навчання, розведення у часі початку уроків, поділу на групи для позачергового відвідування школи.
  • викладання окремих предметів (музичне мистецтво, фізична культура, образотворче мистецтво, інформатика, основи здоров’я, трудове навчання, громадянська освіта, зарубіжна література, технології) проводити в онлайн-режимі з консультативним днем офлайн.
  • неухильно виконувати обмежувальні протиепідеміологічні заходи постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Відповідні рішення щодо організації навчання нині підтримали члени міської комісії з ТЕБ та НС. “За” проголосували 22, “проти” – 1, не голосували – 3.

Реклама

Залишити коментар