На Буковині поліцейські посилено стежать за безпекою на автошляхах під час негоди

Для вчасного реагування на можливі ускладнення дорожньої ситуації збільшено кількість екіпажів поліції, які патрулюють дороги області й реагують на повідомлення громадян. Також співробітники поліції тісно взаємодіють з іншими відомствами і службами для обміну інформацією про стан проїзду автомобільними дорогами Буковини.

Фото і відео за посиланням https://bit.ly/2OsuOwd

Наразі безпеку дорожнього руху контролюють 29 груп реагування патрульної поліції. Посилену увагу правоохоронці звертають на стан дорожнього покриття, аварійні та небезпечні ділянки доріг.

Для координації дій, сил і засобів у подоланні наслідків негоди співробітники обласного управління Нацполіції налагодили взаємодію зі Службою автомобільних доріг, Чернівецьким облавтодором, управліннями патрульної поліції, Укртрансбезпеки та ДСНС у Чернівецькій області.

Зафіксувавши неналежне утримання дорожньої мережі, поліцейські склали на відповідальних осіб дві постанови за статтею 140 (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Співробітники поліції допомагають водіям витягувати автомобілі із заметів, буксирувати їх, здійснюють відвід автотранспорту в об’їзд небезпечних ділянок дороги, а також нагадують кермувальникам правила безпеки на дорозі в умовах хуртовини й ожеледиці. На спецлінію «102» надійшла низка повідомлень від буковинців зі словами вдячності на адресу поліцейських, які самовіддано допомагали їм долати наслідки негоди.

Ситуаційний відділ ГУНП в Чернівецькій області цілодобово моніторить ситуацію на території Буковини. Наразі автошляхи Чернівецької області оброблені протиожеледними матеріалами, обмежень руху транспортних засобів на автодорогах загального користування не зафіксовано.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням утриматися від поїздок без нагальної потреби. Якщо все ж таки довелося сісти за кермо – будьте максимально уважними, враховуйте стан дорожнього полотна й ретельно плануйте свої маршрути, зважаючи на погодні умови. У разі необхідності телефонуйте на спецлінію «102» та до аварійних служб.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Реклама

Залишити коментар