Кабмін схвалив законопроєкт щодо легалізації заробітної плати

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передає Еспресо.

Документ, зокрема, передбачає визначення на законодавчому рівні поняття трудових відносин та запровадження принципу презумпції наявності трудових відносин, а також ознаки їх наявності. При цьому у разі наявності трудових відносин сторони зобов’язані укласти трудовий договір, а працівник має бути забезпечений необхідним соціальним пакетом, зокрема, відпустками, лікарняними, наявністю гарантій та компенсацій щодо збереження місця роботи.

Документ також регулює питання правонаступництва у трудових відносинах та процедуру попередження працівників про відповідні зміни. Це має зробити процес передачі бізнесу або організації новому власнику більш  прозорим та зрозумілим для колективу та посилить правовий захист працівників від незаконного звільнення.

Загалом, зазначили у пресслужбі, ухвалення закону сприятиме зменшенню незадекларованої праці в Україні, легалізації заробітної плати та посиленню захисту працівників.

Реклама

Залишити коментар