Затримано колекторів, які шантажували боржників порно-світлинами з їх обличчями

Кіберполіція викрила колекторів, які погрожували розповсюдженням створеної у фоторедакторах порнографії ніби-то за участі боржників

Про це повідомила пресслужба Кіберполіції, передає Еспресо.

Згідно з повідомленням, Кіберполіція викрила угруповання зловмисників, які надавали кредитні послуги, а у разі несплати позики – шантажували клієнтів. При цьому, окрім погроз фізичною розправою, за допомогою фотомонтажу виготовляли порнографічний контент за участю боржників.

За інформацією правоохоронців, участь у злочинній групі брали понад 30 осіб. Фігуранти створили дві фінансові компанії, що надавали кредити. У штаті компанії були колектори, які займалися шантажем клієнтів-боржників. Зловмисники, зокрема, виготовляли у фоторедакторах порнографічний контент із зображенням позичальників або їхніх родичів та погрожували розповсюдити ці матеріали, а також вчинити фізичну розправу.

За попередніми підрахунками відомства, зловмисники здійснили понад 360 тис. погроз громадянам із різних регіонів України.

Зазначається, що правоохоронці провели обшуки та відкрили кримінальне провадження за статтями про вимагання та ввезення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Так, зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар