Степанов: Для перемоги над коронавірусом треба вакцинувати 60% населення

Україна знаходиться на 34-місці в Європі за рівнем смертності від коронавірусної хвороби на 1 млн населення. Про це заявив на Форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді” міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає УНН.

“Нам дуже потрібно, щоб перемогти COVID-19, провакцинувати щонайменше 60% наших громадян безкоштовною, безпечною вакциною”, – сказав Степанов.

Зі слів міністра, на сьогодні головним завданням МОЗ є охоплення щонайменше 50% населення – близько 21 млн людей – безпечним щепленням протягом 2021-го – початку 2022-го року.

Він також наголосив на проблемі недовіри населення до вакцинації.

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника – Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші – а це трохи менше мільярда гривень – у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей 18 січня.

Реклама

Залишити коментар