З 8 лютого у школах Чернівців відновлюють очне навчання

Міська комісія ТЕБ та НС відновила очне навчання в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-11 класів. Про це повідомили на офіційному вебпорталі Чернівецької міської ради.

На позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволили очне навчання для учнів молодшої школи (1-4 класи) та старшокласників (9-11 класи). 3 лютого ж розглядали можливість відновлення очного навчання для учнів 5-8 класів.

І школярам, і їхнім батькам потрібно адаптуватися до карантинних викликів. Про це заступник міського голови Юрій Лесюк повідомив на засіданні комісії.

“Ми не можемо бути впевненими, що епідемія завершиться цього або наступного року. Нам потрібно навчитися жити в таких умовах. Але ми не можемо собі дозволити втратити ціле покоління через неосвіченість та карантинні обмеження”, – наголосив посадовець.

За словами присутніх на засіданні комісії епідеміологів, кількість хворих дітей з загальної кількості COVID-19 не перевищує 5%. Однак у міськраді обіцяють відслідковувати тенденції зростання нових випадків коронавірусу серед школярів. Та, відповідно, оперативно ухвалювати рішення.

Однак якщо батьки проти стаціонарного відвідування шкіл, вони можуть перевести дітей на домашнє навчання.

Детальніше з рішенням комісії ТЕБ та НС можна ознайомитися тут.

Валерія Пержун

Реклама

Залишити коментар