Зеленський підписав указ про санкції проти трьох телеканалів. Що це означає

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака, а також телеканалів”112 Україна»”, “NewsOne” та “Zik”.

Ці телеканали пов’язують з кумом президента РФ Володимира Путіна – Віктором Медведчуком. Санкції, як повідомляють у пресслужбі президента, запроваджені на п’ять років.

На думку прем’єр-міністра України (2014-2016 рр.) Арсенія Яценюка, подібне рішення нарешті зупинило Путінську телевізійну медійну машину в країні.

“Це не засоби масової інформації, а засоби масового ураження населення проросійською брехнею, маніпуляціями і дезінформацією. Фракція «Народного фронту» внесла постанову про такі санкції в парламент ще в 2018-му. Ми добилися її ухвалення у парламенті. Але тодішній президент цього не зробив. Треба боротись з російським впливом далі, виявляючи російську агентуру в державних установах, армії, органах безпеки, серед політиків і депутатів. Захищаймо державу”, – написав Арсеній Яценюк.

 

 

Реклама

Залишити коментар