У Сокирянській районній лікарні відкрили відділення гемодіалізу

На ремонт приміщення, який стартував у лютому торік, виділили понад 180 тисяч гривень з місцевого бюджету. Також для відділення закупили 4 німецькі апарати для процедури очищення крові. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Лікарня отримала ліцензію від Міністерства охорони здоров’я України. Також послугу мають законтрактувати із НСЗУ, яка й оплачуватиме процедуру. Наразі ж на лікування пацієнтів, яким потрібне очищення крові, гроші виділяють із місцевого бюджету.

Як пояснив директор Сокирянської лікарні Олександр Андрійчук, процедура гемодіалізу (один з методів позаниркового очищення крові) – досить тривала у часі та займає 4-5 годин. Водночас хворим вона потрібна тричі на тиждень. Раніше недужим, щоб отримати життєво важливу допомогу, доводилося долати по 150 кілометрів до Чернівців.

“Їздити на таку значну відстань непросто. Тому кілька хворих, які мешкали у нашому районі, переселилися до Вінницької області, там гемодіаліз був ближче. Зараз же маємо змогу надавати цю послугу у нашій лікарні”, – пояснив Олександр Андрійчук.

Медична реформа дає змогу наблизити якісні та доступні послуги до пацієнта. На цьому наголосила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

“Коли засновник та управлінці закладу ставлять таке наближення собі за мету і спільно працюють над ним, це обов’язково приводить до позитивного результату”, – зазначила Наталія Гусак.

Валерія Пержун

Реклама

Залишити коментар