Україну засипає снігом: ситуація на дорогах та прогноз синоптиків

Початок лютого обіцяє бути сніжним на значній частині території України – сьогодні на півночі, у центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях очікується значний сніг, на ранок він уже йде у 10 регіонах. Однак, проїзд основними дорогами по країні забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

За повідомленням Укргідрометцентру, 1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській та південних областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий). На дорогах більшості областей ожеледиця. Температура повітря вночі -5…-10°С, вдень -1…-6°С морозу, на сході та півдні +2…+7°С.

На ранок 1 лютого випадав сніг у Чернівецькій, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській та Луганській областях, де протягом ночі випало від 2 до 5 см снігу. Дощ з мокрим снігом в Миколаївській, туман у Волинській і Рівненській областях. Стан покриття на окремих ділянках автодоріг державного значення у Волинській, Одеській, Чернігівській областях частково засніжене, в областях з опадами місцями мокре, у решті областей – сухе.

На перевальних ділянках доріг без опадів. Покриття місцями мокре.

На дорогах державного значення проводяться роботи з обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами, виконуються роботи з розчистки проїзної частини доріг від снігу.

“Проїзд автомобільними дорогами державного значення забезпечено”, – запевнили дорожники.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 887 одиниць техніки та 1160 робітників.

Реклама

Залишити коментар