Нардепи підтримали підтримала компенсації за електроопалення

Парламент прийняв у першому читанні і в цілому проект закону про компенсацію у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Народні депутати в п’ятницю, 29 січня, внесли зміни до державного бюджету на цей рік для забезпечення громадян субсидіями. Йдеться про законопроект №4672.

“За” проголосували 310 нардепів.

Як відомо, з 1 січня поточного року був встановлений єдиний тариф на електроенергію і скасовані пільгові тарифи, які діяли для окремих категорій споживачів.

Таким чином, для споживачів, які використовують електроенергію для опалення, а також дитячих будинків сімейного типу, багатодітних та прийомних сімей значно зростуть платежі за електроенергію.

Для врегулювання питання Рада внесла зміни до додатка № 3 до закону про держбюджет-2021.

Передбачається нова бюджетна програма для надання компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію. Субсидії зможе отримати:

  •     населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості),
  •     населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (в тому числі в сільській місцевості),
  •     багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Напередодні парламент прийняла за основу і в цілому проект постанови про захист населення у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги. ВР рекомендує Кабміну встановити спеціальний тариф на електроенергію за споживання до 100 кВт на місяць.

Реклама

Залишити коментар