У США масово скуповують зброю перед інавгурацією Байдена

Побоювання з приводу посилення заходів контролю над обігом вогнепальної зброї в США з боку нової адміністрації Джозефа Байдена стимулюють продажі вогнепальної зброї в країні – пістолети Glock і напівавтоматична зброя розлітаються з полиць і навіть розпродаються в деяких магазинах. Про це пише Forbes і Independent, передає УНН.

Серед передвиборних обіцянок обраного президента Джо Байдена було покласти край насильству із застосуванням вогнепальної зброї, у тому числі заборонити штурмову зброю (assault weapon – термін, який використовується у США для означення деяких видів вогнепальної зброї, що зазвичай включає у себе напівавтоматичну вогнепальну зброю), закрити лазівки в перевірках інформації про зброю, обмежити накопичення зброї і покласти край онлайн-продажу вогнепальної зброї.

Як повідомляє Forbes, саме це очікуване обмеження підживлює продажі вогнепальної зброї, які наразі вже перебувають на високому рівні через пандемію коронавірусу.

Менеджер одного з магазинів зброї в Каліфорнії Даніель Джеймс сказала виданню: “Ми продаємо багато штурмових гвинтівок… Багато людей стурбовані забороною штурмової зброї, про яку, як ми чули, говорили обраний президент і віце-президент”.

Пістолети Glock продаються так швидко, що, як зазначила менеджер Poway Weapons & Gear в Каліфорнії, в магазині не можуть запастися ними на складі.

За її словами, в її магазині за тиждень було продано 192 одиниці Glock 19, також дуже популярні 9-мм патрони.

“Люди візьмуть все, що зможуть, бо запаси настільки обмежені. Якби у мене зараз було мільйон патронів калібру 9 мм, я б продала їх за два дні”, – зазначила менеджер магазину.

Дійсно, не тільки Байден, чий погляд на контроль над вогнепальною зброєю стурбував любителів зброї, а й обраний віце-президент Камала Харріс вже давно підтримує більш суворі закони про контроль над зброєю, зазначає Independent.

Додамо, у США 3 листопада 2020 року відбулися загальні вибори. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування, згідно з якими Байден стане новим главою держави. Інавгурація обраного президента пройде на сходах Капітолія 20 січня.

Реклама

Залишити коментар