Глава Укрзалізниці: У мене зарплата 625 тис. грн, це нижче ринкового рівня

Глава АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак отримує 625 тис. грн заробітної плати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Моя заробітна плата становить 625 тис. грн. І це будь-хто зможе побачити в декларації, тому приховувати її сенсу не має. Водночас, хочу сказати, що така зарплата у мене була 25 років тому, коли я займався бізнесом у “Київстарі”, потім у “ТНК-ВР” тощо. Вона, я б сказав, нижче від ринкового рівня для такого підприємства, як “Укрзалізниця”, – заявив в ефірі програми “Україна з Тиграном Мартиросяном” на телеканалі “Україна 24” ввечері в суботу глава компанії Володимир Жмак.

Він зазначив, що його зарплата “значно менше того рівня, який був у попереднього керівника” – Євгенія Кравцова – оскільки висока заробітна плата попереднього керівника “викликала дуже великий суспільний резонанс”.

Жмак також наголосив, що заробітну плату членам наглядової ради встановлює акціонер компанії – Кабінет міністрів України.

Як повідомлялося, в серпні 2020 року Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Володимира Жмака, який обіймав посаду голови наглядової ради аеропорту “Бориспіль”, головою правління АТ “Укрзалізниця”.

Наглядова рада “Укрзалізниці” дала старт конкурсу на посаду голови правління в лютому 2020 року, в конкурсі брали участь близько 100 кандидатів.

Реклама

Залишити коментар