На Буковині виявили фальсифіковану ковбасу: названо виробників

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області доводить до відома буковинців щодо виявлених фактів фальсифікату ковбаси та ікри лососевої.

Про це повідомляє у Facebook Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

За повідомленням ГО «Громадський контроль  захисту прав споживачів» в рамках масмедійного проекту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ковбасних виробів операторами ринку: ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ТОВ «Феракс», ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний», ПрАТ «Український Бекон».

Також, встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ікри лососевої (горбуші) операторами ринку: ПрАТ «Дальриба»,  ТОВ «Флагман Сіфуд».

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту споживачів з метою протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого харчового продукту Головним державним інспектором України підписано розпорядження № 1 від 05.01.2021 р «Щодо протидії фальсифікації ковбас, ікри лососевої».

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за тел.: (0372) 558377, 553509 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Реклама

Залишити коментар