У Чернівецькій ОДА розповіли про зміни в нарахуванні субсидій

40 тисяч буковинських домогосподарств торік отримували житлові субсидії від держави. Загалом їм виплатили 429 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.
Водночас у 2021 році перелік осіб, які можуть претендувати на пільги, значно розширився.
Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.
Так, субсидії виплачуватимуть родинам, один із членів якої офіційно працює за кордоном, особам, що втратили роботу, не отримують жодного доходу та не сплачують єдиний соціальний внесок, людям, які протягом останніх 12 місяців отримали житло у спадок.
“Субсидії є ефективним механізмом соціального захисту у разі підвищення цін на енергоносії. Тож закликаємо буковинців активно користуватися ним. Що вищою стає вартість житлово-комунальних послуг, то більшими є суми компенсації”, – зазначила Наталія Гусак.
Крім того, за її словами, із нового року соціальні послуги стають ближчими до людей. Щоб оформити субсидію, не обов’язково їхати до районного чи обласного центру, зробити це можна на території своєї громади.
Заяву на пільги та заповнену декларацію про доходи можна подати і дистанційно, через веб-сайт Мінсоцполітики (https://subsidii.mlsp.gov.ua) або ж відправити поштою до органу соціального захисту населення.
Призначення житлової субсидії та інформування заявника про результати розгляду документів відбувається у термін до 10 днів або до 30 днів у виключних випадках – якщо це потребує складання акту обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї та прийняття відповідного рішення комісією при місцевих органах влади.
Реклама

Залишити коментар