Уряд на час карантину обмежить ціну на газ для населення – Шмигаль

Кабінет міністрів України обмежить ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, пише НВ.

У середу, 13 січня, відбулося засідання за участю президента Володимира Зеленського, Кабінету міністрів, представників НКРЕКП, голови НАК Нафтогаз і фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики.

«Це означає зниження в платіжках людей більш ніж на 30%», – сказано в повідомленні.

Державне регулювання ціни на газ запровадять на час карантину або до кінця опалювального сезону.

«Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки зараз надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання. Орієнтовно сьогодні деякі облгази продають за ціною понад 10 гривень, тобто з введенням цього регулювання відбудеться зниження ціни газу більш ніж на 30%», – сказав прем’єр.

За словами в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, з 1 лютого всі споживачі в Україні платитимуть за природний газ значно менше.

«…За нашими даними, середня ціна на газ в Україні в січні була вищою за 9600 гривень. Відповідно, ціну буде знижено в середньому для населення України до 6999 гривень», – сказав Вітренко.

Денис Шмигаль доручив підготувати проєкт постанови Кабміну про запровадження державного регулювання цін на газ на час карантину.

Реклама

Залишити коментар