Чернівецька міська рада просить уряд скасувати локдаун

Депутати міської ради підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням скасувати пункт 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″, повідомляє пресслужба ратуші.

Зокрема у зверненні йдеться про те, що в той час, коли весь цивілізований світ шукає оптимальні шляхи боротьби з епідемією коронавірусу, проводить масове тестування і займається організацією вакцинації своїх громадян, надає державні гарантії і компенсує “карантинні” витрати місцевим бюджетам та малому середньому бізнесу, в Україні спромоглися лише на введення “локдауну”, причому, зробивши це за місяць до його початку, не маючи на той момент реальних статистичних показників щодо захворюваності та рівня госпіталізації хворих на період введення обмежень.

Крім того, зазначається, що в країні не проводиться системне тестування населення, що призводить до відсутності чіткого бачення реальної ситуації і не дає можливості ефективно на неї реагувати, а головне – порушено основні права і свободи людини, закріплені в Конституції України.

“…пункт 3 Постанови Кабінету Міністрів України не відповідає нормам Конституції України (Стаття 3,6,64,92 КУ).Обмеження прав людини, встановлені цим пунктом, не відповідають принципу пропорційності та суспільної необхідності, та не можуть бути виправданими лише однією метою запобігання поширенню епідемії коронавірусу.

Враховучи зазначене,ми, депутати Чернівецької міської ради VIII скликання, закликаємо Президента України та Верховну Раду України втрутитись в дану ситуацію, а Кабінет Міністрів України – скасувати пункт 3 Постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″, із змінами та доповненнями. Звертаємось також з вимогою забезпечити країну якісною вакциною і розпочати вакцинацію населення, починаючи з медичних працівників, освітян і осіб, які входять до груп ризику. Вимагаємо розробити дієву програму реальної компенсації витрат через карантинні обмеження для людей бізнесу” – йдеться у зверненні.

Реклама

Залишити коментар