Субсидії для населення треба відновити у повному обсязі – Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк висловився за відновлення у повному обсязі субсидій для населення.
Про це політик написав у своєму Телеграм-каналі сьогодні, 12 січня.
“Ціни на газ почали стрімко зростати. Одна з причин – ріст світових цін. Що робить уряд для того, щоб допомогти українцям в цій ситуації?

У 2015 році я запровадив механізм субсидій. Більше половини населення України отримувало пряму фінансову допомогу з державного бюджету на компенсацію тарифів. Якщо сім’я сплачувала більше ніж 10% за житлово-комунальні послуги, то держава компенсовувала все, що вище цих 10%. Механізм отримання був простий і швидкий.

Окремо я запровадив соціальну норму газу. Це був газ, який постачався українцям за половиною вартості від ринкової ціни газу. По 3600 гривень 1200 куб м газу отримувало кожне домогосподарство в опалюваний сезон.

І третє. Мною було запроваджено теплі кредити, коли держава компенсовувала процентну ставку і тіло кредиту для тих українців, які займалися енергомодернізацією, щоб менше використовувати газу і менше платити за енергетику.

Зараз уряд зобов’язаний в повному обсязі відновити програму субсидій, яку я започаткував у 2015 році, і допомогти українцям”, – зазначив Арсеній Яценюк.

 

Реклама

Залишити коментар