Максим Бурбак: Вчорашні акції протесту проти підвищення цін на газ – це лише початок

Народний депутат України двох попередніх скликань Максим Бурбак прокоментував учорашню акцію протесту в Мамаївцях проти підвищення цін на газ. Зокрема, він зазначив, що акції в Мамаївцях та Лубнах, Полтавської області – це лише початок. Значно потужніших протестів слід очікувати на початку лютого, коли прийдуть перші платіжки з новими тарифами. 

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

“Протести в Мамаївцях та Лубнах, Полтавської області – це лише початок. Потужніші акції справедливого громадського обурення завищеними тарифами можуть відбутися на початку лютого, коли люди отримають платіжки за воду, світло, газ та їх транспортування за січень. Завдання органів місцевого самоврядування вже зараз невідкладно розробити механізми компенсації підвищення тарифів для малозабезпечених верств населення, які не отримують субсидії, а також повернути у власність громад всі газогони збудовані за власний кошт, якими БЕЗКОШТОВНО користуються облгази нараховуючи нам тарифи за транспортування газу. Я про це говорю з різних трибун останні 6 років. Може зараз дійде?!!!”, – йдеться у повідомленні.

Також Максим Бурбак закликав владу у Чернівцях скасувати всі рішення про безкоштовну передачу газогонів на баланс облгазу.

“Проблема паркування та стихійні ринки в Чернівцях важливі. Може спочатку навести лад з газорозподільчею мережею повернувши її громаді!!! Чи вистачить політичної волі у новообраної ради і міського голови Чернівців?!Група газовиків Продана-Михайлішина поки що відсутня в сесійній залі. Вам ніщо не заважає скасувати всі рішення про безкоштовну передачу газогонів на баланс облгазу. Одним рішенням дозволити громаді самій заробляти на тарифі. Тоді і людям можливо бути обґрунтовувати підняття тарифу. А можливо і коригувати його в сторону зменшення!”, – зазначив політик.

Реклама

Залишити коментар