Жодна з областей не готова до послаблення карантину – МОЗ

Станом на 29 грудня ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 не дозволяє послаблювати карантин у всіх областях України та у місті Києві. Найгірша ситуація із готовністю до послаблення обмежень – на Запоріжжі, у Києві, на Миколаївщині та Черкащині. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

За даними МОЗ, до послаблення карантину не готові: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

Серед них найбільший показник захворюваності на 100 тис. населення: у Запорізькій області – 574,7, у місті Києві – 529,7, у Миколаївській області – 528,5 та у Черкаській області – 508,1.

Найнижчий показник захворюваності: у Кіровоградській області – 105,0, у Закарпатській області – 135,1 та у Вінницькій області – 136,5.

Завантаженість ліжок хворими та з підозрою на COVID-19 у закладах охорони здоров’я 1-ї хвилі по Україні становить за останніми даними 40,1%. При цьому найбільш завантажені такі лікарні на Одещині (52,9%) та на Миколаївщині (63,2%). У Києві показник – 47,3%.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Реклама

Залишити коментар