“Команда Михайлішина” проти ТВК: до суду викликають 18 членів Чернівецької виборчої комісії

У Чернівцях окружний адміністративний суд прийняв рішення про виклик для допиту на засідання суду 18 членів Чернівецької міської територіальної виборчої комісії, які виступатимуть у якості свідків у справі за позовом партії “Команда Михайлішина” до ТВК.

Про це головуючий суддя Олег Анісімов повідомив сьогодні на засіданні суду, пише molbuk.ua.

Він зокрема, назвав прізвища усіх 18-ти членів Чернівецької міської ТВК та зобов’язав адвокатів відповідача вручити свідкам повістки для участі у судовому засіданні.

Водночас суддя оголосив перерву у засіданні до 10.00 23 грудня.

У Чернівцях політична партія “Рідне місто” вирішила оскаржити в суді проведення першого пленарного засідання Чернівецької міської ради восьмого скликання, яке відбулося 18 грудня.

У своєму позові партія “Рідне місто” просить суд визнати протиправним і скасувати рішення Чернівецької міської ТВК №71 від 14 грудня про реєстрацію депутатів Чернівецької міської ради. Окрім того, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати рішення ТВК №72 від 16 грудня про реєстрацію депутатів Чернівецької міськради. Водночас “Рідне місто” просить суд визнати протиправним і скасувати рішення Чернівецької міської ТВК про призначення першої сесії Чернівецької міськради восьмого скликання. Разом з тим, позивач просить зобов’язати ТВК офіційно оприлюднити в порядку, визначеному ст.282 Виборчого кодексу України, результати виборів Чернівецької міської ради.

У неділю, 20 грудня партія “Рідне місто” відкликала свою позовну заяву, суд затвердив це клопотання.

Пізніше стало відомо, що партія “Команда Михайлішина” подала аналогічний судовий позов до суду.

Реклама

Залишити коментар