Чернівецьку радіостанцію оштрафували за порушення мовних квот

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила стягнути штрафи з чотирьох радіомовників за порушення мовних квот. Про це повідомляє прес-служба ради в п’ятницю, 11 грудня, передає Кореспондент.

“Національна рада під час засідання 10 грудня серед іншого розглянув результати перевірок чотирьох радіомовників. Зафіксовані порушення, зокрема недотримання мовних квот, привели до застосування санкцій “оголошення попередження” і стягнення штрафу”, – сказано в повідомленні.

Тепер штраф повинні заплатити ТОВ ТРК Шансон, Київ (позивні Радіо Шансон), ТОВ ТРК МАЯК, Олександрія Кіровоградської обл., ТОВ ТРК Столиця, Київ (позивні ПЕРЕЦ FM), ТОВ Міська ТРК Чернівці (позивні Блиск ФМ).

Зокрема, зазначається, що позапланова перевірка ТОВ «Міська ТРК «Чернівці», м. Чернівці (позивні «Блиск ФМ»), засвідчила порушення пісенної квоти українською мовою, умов ліцензій та рекламного законодавства. Отже, частка пісень державною мовою, що має становити 35%, у проміжках часу між 07.00 та 14.00 8 лютого сягла 22,81%. 06.02.2020 ліцензіат не дотримався програмної концепції: зменшено частку програм власного виробництва, обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних, розважальних передач. Не транслювалися в ефірі культурно-мистецькі, науково-просвітницькі та дитячі програми. Також реклама ресторану «Мон Аристократ» (о 9.23, 10.29, 11.25, 13.30, 15.38, 17.36, 19.20, 20.45) та салону дверей «Матадор» (о 16.53) не були відокремлені від інших програм/передач наприкінці реклами, що є порушенням вимог частин першої та другої статті 9 Закону України «Про рекламу». До радіомовника було застосовано санкції «оголошення попередження» і «стягнення штрафу» на суму 6 242, 50 грн.

Відповідно до вимог частини третьої статті 75 Закону України Про телебачення і радіомовлення в тридцятиденний строк з дня повідомлення Нацрадою про прийняте рішення всі компанії зобов’язані сплатити штраф до державного бюджету.

Також протягом місяця зазначені ліцензіати повинні привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, що раніше Нацрада заявила про перевиконання мовних квот на телеканалах. Середній показник обсягу пісень українською мовою становить 54%, а обсяг ведення передач українською мовою – 94%.

Реклама

Залишити коментар