У Румунії сьогодні відбуваються парламентські вибори

У Румунії проходять парламентські вибори. Як показують соцопитування, консервативна Націонал-ліберальна партія прем’єр-міністра Лудовико Орбана має найкращі шанси на перемогу. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Deutsche Welle в неділю, 6 грудня.

“У Румунії в неділю, 6 грудня, проходять парламентські вибори. Громадянам країни належить обрати 136 сенаторів і 329 депутатів з 7136 кандидатів (2477 – в Сенат і 4659 – в Палату депутатів). Парламентарів обирають терміном на чотири роки. Голосування проходить за партійними списками”, – сказано в матеріалі.

Крім того, увійти до складу Палати депутатів спробують 42 незалежних кандидати, а в Сенат – один. Поріг проходження – 5 відсотків голосів.

“Опитування говорять про перевагу правлячої партії. За даними соціологічних опитувань, правляча проєвропейська Націонал-ліберальна партія (НЛП) прем’єр-міністра Лудовико Орбана має великі шанси здобути перемогу. Згідно з останніми дослідженнями Інституту маркетингу та опитувань, її можуть підтримати 28 відсотків респондентів, опозиційну Соціал-демократичну партію (СДП) – 23 відсотки”, – додає Deutsche Welle.

Реклама

Залишити коментар