Найтриваліший та найшвидший підрахунок голосів: Чернівецька ТВК встановила два рекорди

Чернівецька територіальна виборча комісія на цьогорічних місцевих виборах встановила одразу два  історичні рекорди. Це найдовший підрахунок голосів — 18 днів. Стільки рахували голоси за  кандидатів у депутати місцевих рад, та у першому турі виборів міського голови. Та найкоротший, 14 годин, підрахунок голосів у другому турі виборів мера. 

Про це повідомляє Громадське радіо.

У другому турі виборів Чернівецького міського голови зі 186 тисяч виборців на дільниці прийшли тільки 43 тисячі, тому голоси порахували швидко і просто. Але, як каже координатор спостереження за виборами Всеукраїнської громадянської мережі ОПОРА Богдан Старик, були і пов’язані з цим порушення:

«Найцікавіше порушення, яке ми фіксували це підписування протоколів наперед. Близько 9 ранку члени ДВК почали вже підписувати протокол. Також спостерігачам заважали робити фото та відеозйомку, посилаючись на якісь незрозумілі закони, які не мають нічого спільного з діючим кодексом. І не поодиноким випадком було заповнення “протоколу майбутнього”, коли підрахунок завершився 29 листопада, а дата на протоколі в той час вже вписувалась 30 листопада», – зазначив Богдан Старик.

Реклама

Залишити коментар