Україна має боротися за членство в НАТО – Яценюк

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк вважає, що українська влада має продовжувати боротися за План дій щодо членства в НАТО, тим більше, що обидва уряди, які він очолював, створили серйозне підґрунтя для цього. 

Про це політик написав сьогодні, 30 листопада, у своєму Telegram-каналі.

“Україна має боротися за План дій щодо членства в НАТО і членство в НАТО. Не вдавати. Не корчити різні пози. А боротися.

Нехай приклад Грузії протверезить владу. Інтелектуальний локдаун у вас не лише у боротьбі з коронавірусом.

Українські журналісти пишуть, що в рамках НАТО вже сформувалася згода, щоб надати Грузії План дій щодо членства в оборонному альянсі.

Грузія зробила все можливе для цього, постійно і наполегливо добивалася ПДЧ, бо це фінальний крок до членства в НАТО.

Це, до речі, підтверджують наші контакти. На останньому Kyiv Security Forum генерал Бен Годжес прямо сказав, що вірить у членство Грузії просто зараз.

Стосовно України, то такої готовності в Альянсі наразі немає. І це дуже показово.

Пригадується, що представники нинішньої влади не раз заявляли, що не треба робити культу з ПДЧ, можна й без нього обійтися, і взагалі не збираються «стукати в двері».

Бо нас, знаєте, приймуть, коли станемо сильними.

«Багатовекторність» має багато облич. Одне з них маскується під самовпевненість і хвалькуватість, мовляв, у нас свій шлях і гордість. З цим гнилим підходом я зіштовхувався не раз.

У 2008 році разом з Президентом України я підписав звернення про намір отримати ПДЧ.

Уряди, які я очолював, заклали всю необхідну основу для цього.

Завдяки впливу нашої фракції, ця тема стала головною для коаліції 2014-19 років.

Від нинішньої влади вимагалося просто довести цю роботу до кінця. Тим паче, вони мали монобільшість. І, тим більше, що наш тиск вже суттєво відкрив цю перспективу для України”, – йдеться у повідомленні.

Реклама

  • реклама Яценюка пішла? тому шо в статті суцільний “Я” і “Моя команда” шось зробили і тому я такий хороший, до виборів наче далеко. Чи ми чогось незнаємо?

Залишити коментар