У Європі ситуація з COVID-19 стабілізується – ЗМІ

В Європі відзначається стабілізація ситуації з коронавірусом COVID-19, проте в деяких країнах все ще ростуть добові показники випадків хвороби і смертей серед інфікованих.

Так, у Великій Британії спостерігається спад темпів поширення коронавірусу. Згідно з урядовими даними, за останній тиждень в країні діагностували 121 тис. 306 інфікованих, що на 25% нижче, ніж за попередній тиждень, коли виявили 163 тис. 61 випадок коронавірусу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За минулу добу в країні зафіксували 17 тис. 555 випадків зараження на COVID-19, що трохи менше, ніж напередодні (18 тис. 213). Крім того, за останні 24 години померли 498 людей з коронавірусом, що на порядок нижче зареєстрованого напередодні показника в 696 летальних випадків, який є рекордним.

Наразі в Англії введено загальнонаціональний локдаун, який закінчується 2 грудня. Однак, незважаючи на зниження темпів поширення вірусу, Лондон, швидше за все, не зможе собі дозволити послабити цієї зими обмежувальні заходи з боротьби з COVID-19, повідомив у четвер головний санітарний лікар Англії Кріс Вітті. Професора підтримав прем’єр-міністр країни Борис Джонсон.

Всього в Великій Британії за час пандемії діагностували понад 1,5 млн випадків зараження на COVID-19, причому понад 57 тис. інфікованих померли.

У Франції триває четвертий тиждень загальнонаціонального локдауну, і в країні спостерігається спад добового приросту випадків зараження. За останні 24 години виявлені 13 тис. 563 заражень, але напередодні цей показник був майже на 3 тис. вище – 16 тис. 282, а тиждень тому за добу діагностували понад 21 тис. випадків коронавірусу.

Згідно з даними МОЗ Франції, продовжує знижуватися кількість госпіталізованих пацієнтів – за добу з лікарень виписали 662 особи. Таким чином, кількість пацієнтів з COVID-19 в лікарнях країни становить 29 тис. 310. Також знижується завантаженість палат інтенсивної терапії: за останні 24 години 130 пацієнтів виписали з цих відділень, тому зараз у палатах інтенсивної терапії перебувають 4 тис. 18 хворих.

Тим часом, добовий приріст смертності серед інфікованих склав 339, що трохи нижче за показник напередодні (381).

Всього у Франції з початку пандемії коронавірусу діагностували понад 2,1 млн заражень, більш ніж 50,9 тис. інфікованих. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, понад 158 тис. французів перехворіли коронавірусом.

В Італії за добу відзначений приріст як із захворюваності, так і зі смертності: за 24 години зафіксували 29 тис. 3 випадки проти 25 тис. 853 у середу, а також 822 смерті проти 722 напередодні. Найбільш постраждалим районом країни залишається Ломбардія з 5 тис. 697 новими випадками COVID-19.

Однак західні ЗМІ при цьому зазначають, що кількість госпіталізованих і осіб, які перебувають у палатах інтенсивної терапії, скорочується: так, у четвер госпіталізованих було 34 тис. 38 – на 275 менше, ніж днем раніше. ЗМІ уточнюють, що це може означати ослаблення другої хвилі коронавірусу в Італії, що набрало сили раніше в першу половину листопада.

Італія з більш ніж 1,5 млн випадків хвороби і понад 52,8 тис. летальних випадків посіла восьме місце в світі із захворюваності і шосте за кількістю смертей. Однак в Європі у Італії друге місце за смертністю після Великої Британії.

Тим часом, влада Хорватії у четвер повідомила про рекордний приріст інфікованих за добу. В країні зареєстровано 4 тис. 9 нових випадків коронавірусу і 51 летальний результат серед заражених.

На тлі такої ситуації влада Хорватії ухвалила рішення закрити до Різдва бари і ресторани, а також заборонити весільні церемонії.

“Наша мета передбачає вирішення чотирьох завдань – реалізувати заходи з боротьби з коронавірусом, розширити тестування, підтримати нашу систему охорони здоров’я і підготуватися до вакцинації”, – сказав прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович на прес-конференції.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, всього в Хорватії за час пандемії виявили понад 115 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 1, 5 тис. пацієнтів з COVID-19 померли.

Тим часом, влада Греції продовжує загальнонаціональний локдаун до 7 грудня через зростання темпів поширення коронавірусу в країні, повідомив у четвер представник уряду Стеліос Петсас.

За добу в країні зафіксували 2 тис. 18 випадків коронавірусу, з них 562 припадає на Салоніки і на північну Грецію і 408 – на Афіни. При цьому добовий приріст у четвер нижче показників за середу (2 тис. 151) і вівторок (2 тис. 132). Всього в Греції за час пандемії виявили понад 99 тис. випадків коронавірусу.

У палатах інтенсивної терапії грецьких лікарень перебувають 600 пацієнтів, що є максимальним показником. За даними Міністерства охорони здоров’я, лікарні Греції працюють при майже повній завантаженості.

Крім того, за останні 24 години померли 99 інфікованих на COVID-19, і таким чином, у четвер загальна кількість випадків смерті середі людей з коронавірусом перевищила позначку в 2 тис.

 

Реклама

Залишити коментар