Банки почнуть приймати «паспорти в смартфоні» для касових операцій

Цифрові паспорти в додатку Дія можна буде використовувати в банках під час здійснення касових операцій

Українські банки почнуть приймати цифрові паспорти в додатку Дія при здійсненні касових операцій з 1 грудня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Банки прийматимуть як цифрові ID-карти, так і закордонні паспорти.

Крім того НБУ осучаснив низку норм, пов’язаних з проведенням касових операцій банків і інкасаторських компаній. Зокрема регулятор спростив процедуру прийняття банками на дослідження банкнот і монет, щодо яких є сумніви в їх справжності та платіжності. Також це стосується і банкнот іноземної валюти.

Крім того, НБУ розповсюдив на інкасаторські компанії окремі вимоги, раніше стосувалися тільки банків.

Йдеться про необхідність вилучення та передачі сумнівних банкнот в НБУ для проведення перевірки. Також йдеться про вилучення і передачі в правоохоронні органи банкнот, забарвлених спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей.

«Такі новації сприятимуть спрощенню проведення касових операцій банків під час обслуговування клієнтів, а також поліпшенню якості готівки національної валюти, що перебуває в обігу», — відзначили в НБУ.

Нововведення містяться в постанові Правління НБУ Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, яке набуває чинності з 1 грудня 2020 року.

Реклама

Залишити коментар