Возила дітей до школи на службовому авто: У Естонії звільнили міністра освіти і науки

Президент Естонії Керсті Кальюлайд звільнила з посади міністра освіти і науки Майліс Репс за використання в особистих цілях службового автомобіля.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кальюлайд звільнила в суботу з посади міністра освіти і науки Репс, яка виховує шістьох неповнолітніх дітей, за використання службового авто в особистих цілях.

“Я підписала сьогодні рішення, яким звільняю за пропозицією прем’єр-міністра Репс з посади міністра освіти і науки”, – заявила Кальюлайд.

Репс подала в п’ятницю заяву про відставку у зв’язку з тиском з боку ЗМІ, які з’ясували, що вона розводила дітей на службовій машині в школу та гуртки.

“Я потрапила під сильний тиск у зв’язку з поєднанням ролі міністра і матері. Я визнаю, що зробила помилку, і прошу вибачення”, – сказала Репс.

Вона додала, що хоче забезпечити своїм дітям спокійне середовище, в якому вони могли б рости і виховуватися, а також заявила про готовність взяти на себе відповідальність за свої помилки в тому, що поєднала своє робоче і сімейне життя.

Репс чотири рази обіймала посаду міністра освіти та науки в Естонії, була неодноразово членом парламенту і є членом правління провідної правлячої партії Центру.

Реклама

Залишити коментар