Вхідні ворота Чернівецького національного університету забрали на реставрацію

Це зробили родичі чоловіка, який зніс ворота під час дорожньо-транспортної пригоди

Про це molbuk.ua повідомив перший проректор ЧНУ Василь Балух.

“Старший брат чоловіка, який зніс ворота, забрав їх на реставрацію. Чоловік сам прийшов і запропонував їх відновити. Погодили, якщо ворота відреставрують, ЧНУ забере позовну заяву. Ми уклали договір. Самостійно обрали фірму, яка здійснюватиме реставрацію. Домовилися, що раз на тиждень будемо їздити і перевіряти роботу. Певних термінів немає. Дуже сподіваємося, що ворота відремонтують до кінця року”, – розповів перший проректор ЧНУ Василь Балух.

За словами Василя Балуха, ворота повністю знищені. І на їх відновлення знадобиться чимало грошей.

“Ворота повністю знищені. Щоби їх відреставрували, писали до міністерства культури лист із проханням дозволити реставраційні роботи”, – зазначив Василь Балух.

Вхідні ворота стояли з часів відкриття Чернівецького університету, тобто з 1875 року. Був лише один випадок, коли їх пошкодили.

“На початку 2000-х років, ворота впали, бо у них в’їхав BMW. Тоді на їх ремонт університет витратив 4,5 тисячі доларів. Цього разу реставрація обійдеться значно дорожче, але суми не знаємо”, – сказав Василь Балух.

Поки що у ЧНУ замість вхідних воріт стоїть решітка, яку коли зняли між корпусами. Вона тривалий час зберігалася на складі, а тепер її використали для заміни воріт.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях водій легкового автомобіля Renault протаранив ворота центрального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та врізався у стіну 5-го корпусу.

Реклама

Залишити коментар