Вступ до ЄС і НАТО зможе захистити всі країни Східної Європи від Росії – Лубківський

Велика частина Східної Європи досі не має захисту від Росії у вигляді членства в Європейському Союзі та НАТО.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України у 2014 році, дипломатичний радник Прем’єр-міністра у 2015-2016 роках, член Наглядової Ради фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський під час дискусії Київського Безпекового Форуму «Східна Європа: як захистити євроатлантичний курс країн нашого регіону?».

«На відміну від інших, Росія має комплексне бачення щодо нашого регіону і його важливості. Що ще важливіше, вона демонструє готовність і бажання вкластися чим тільки можливо, аби повернути цей регіон під свій контроль. Це і Білорусь, Грузія, Молдова, Україна», – сказав він.

Лубківський наголосив, що Москва прагне здобути контроль і розширити свій вплив на західному напрямі.

Він зазначив, що Білорусь вже впродовж трьох місяців веде боротьбу за свої права і свободи.

«І це заслуговує не лише на глибоку повагу, а й на дієву солідарність з боку всієї Європи», – сказав дипломат.

Він також привітав проєвропейського політика Маю Санду з перемогою на президентських виборах у Молдові.

«Успіх Молдови є надзвичайно важливим для наших національних інтересів і безпеки, а також для всієї Європи загалом. Молдова дуже важлива для України не лише тому, що вона наш добрий друг і сусід, а ще й тому, що наша свобода і наш майбутній успіх є взаємозалежними. Те ж саме можна сказати і про Білорусь», – резюмував Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар