Електронні рецепти та чат-бот з пошуку місць у лікарнях: Мінцифри готує нові інструменти для боротьби з COVID-19

В Україні розробляють цифрові інструменти для боротьби з коронавірусом в Україні

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

“Мінцифра включена у штаб боротьби з COVID-19. Ми готуємо нові цифрові інструменти у боротьбі з коронавірусом в Україні разом з МОЗ”, – зазначив Федоров.

Так, у кожній опорній лікарні з’явиться людина, яка відповідатиме за актуальну інформацію щодо кількості заражених коронавірусом, госпіталізованих, кількість койко-місць. На базі цієї інформації з’явиться чатбот.

Через чатбот “швидкі” можуть дізнаватися, скільки місць залишилося і куди везти пацієнта.

“Завдяки інструменту диспетчери “швидких” будуть розуміти, куди можна направляти пацієнта на госпіталізацію. Найближчим часом ми запустимо пілотний проєкт на базі одного регіону”, – повідомив він.

Також застосунок “Вдома” буде оновлено. Люди зможуть вказувати симптоми, які будуть оброблятися Центром громадського здоров’я.

Будуть впроваджені електронні направлення на ПЛР-тестування.

“Інструмент вже працює у поліклініках, готуємо функціонал для “швидких”, і стаціонару. Це дозволить моніторити результати тестування та терміни дії тесту. Сервіс вже розроблений та доступний для медичних працівників. Пацієнти можуть отримати електронне направлення та послуги згідно з цим направленням”, – зауважив Федоров.

Мінцифра включена у штаб боротьби з COVID-19. Ми готуємо нові цифрові інструменти у боротьбі з коронавірусом в Україні…

Опубліковано Михайло Федоров Пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

Як відомо, буде запроваджено електронний рецепт на антибіотики, який зменшить хаотичне вживання антибіотиків самостійно, а також підготує стратегію впровадження QR-системи для моніторингу ситуації в публічних місцях.

Реклама

Залишити коментар