Розмитнення авто на єврономерах: Зеленський відповів на петицію

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про доступне розмитнення автівок на єврономерах. Він направив звернення до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це йдеться у відповіді Зеленського на петицію, розміщеній на сайті Офісу президента.

Петицію підписали майже 27 тисяч громадян. У ній президента закликали провести спільну нараду з депутатами Верховної Ради від «Слуги Народу» й ухвалити рішення «про негайне включення до порядку денного на засіданні комітету фінансів, податкової та митної політики комплексного законопроєкту про доступне розмитнення».

У своїй відповіді Зеленський попросив Разумкова сприяти роботі депутатів і представників Кабінету міністрів у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив про доступне розмитнення.

Він нагадав, що 9 листопада податковий комітет ухвалив рішення підготувати доопрацьований законопроєкт. Для цього створили робочу групу під головуванням заступника голови комітету Олександра Ковальчука.

На початку листопада у Києві влаштували протести біля Верховної ради, а також біля Конституційного суду. Власники автівок на єврономерах вимагали включити до порядку денного засідання податкового комітету один із законопроєктів про доступне розмитнення №3704-3706. У «Слузі Народу» пропонують знову зробити розмитнення пільговим.

Власники автівок на єврономерах скаржаться, що не можуть вивезти авто, адже його одразу конфісковують, а розмитнення автомобіля за чинними ставками не звільняє від штрафу 170 тисяч.

Реклама

Залишити коментар