Ресторани закриватимуть, бо по дорозі до них люди заражаються коронавірусом – Кабмін

В Україні закривають ресторани в рамках карантину вихідного дня, оскільки багато людей заражаються коронавірусом COVID-19 по дорозі до них. При цьому в самих закладах відсоток зараження невеликий. Про це сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю РБК-Україна, оприлюдненому у вівторок, 17 листопада, передає Кореспондент.
“Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах, при дотриманні карантинного режиму, відсоток невеликий. Але справа в тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей”, – сказав Немчінов.
За його словами, такі приклади озвучуються на урядових нарадах і на засіданнях Кабміну. Він також поскаржився на те, що в Україні немає можливості проводити епідеміологічні дослідження, як у Києві, відстежувати контакти за телефонами і так далі.
“Виходячи з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, пропонуються головному санітарному лікарю, а він у свою чергу пропонує міністру охорони здоров’я, він вносить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони разом виносять це на уряд”, – додав міністр.
Фото – imag.one
Реклама

Залишити коментар