Італія просить допомоги іноземних лікарів для боротьби з коронавірусом

Італія через загострення проблеми нестачі медичного персоналу на тлі зростання кількості пацієнтів з коронавірусом звертається за допомогою до іноземних медиків.

Про це повідомляє Euronews.

В органах охорони здоров’я Італії заявили, що апаратів ШВЛ в країні достатньо, щоб впоратися з другою хвилею пандемії, але є нестача медиків, щоб з ними працювати.

У районах на півночі країни, таких як П’ємонт та Ломбардія, місцева влада звернулася за допомогою до НУО з проханням надіслати лікарів з усього світу.

За словами лідера профспілки лікарів Італії Карло Палермо, проблема, з якою вони стикаються, полягає в тому, що у відділеннях інтенсивної терапії можуть працювати тільки фахівці.

«Це включає як спеціалізованих лікарів, так і медичних сестер. Однак цифри не обнадійливі, нам потрібні 2000 лікарів, які можуть працювати з апаратами штучної вентиляції», – сказав він.

Палермо заявив, що «це буде означати додавання нових ліжок там, де вже не вистачає медичного персоналу, що означає зниження рівня безпеки та якості лікування».

Раніше міністр охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца заявив, що наступні 7-10 днів матимуть вирішальне значення для боротьби з COVID-19.

Всього з початку пандемії COVID-19 захворіло понад 1,1 млн осіб, майже 45 тисяч померли.

Реклама

Залишити коментар