Японія домовилась з МОК провести Олімпійські Ігри влітку 2021 року

Прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа та керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах домовились провести Олімпійські ігри в Токіо влітку 2021 року. Організатори заходу розглядають можливість пускати на змагання глядачів, попри пандемію коронавірусу.

Про це пише Kyodo News.

Це перша поїздка Томаса Баха до Японії після прийнятого в березні рішення про перенесення Олімпійських і Паралімпійських ігор через спалах коронавірусу.

Під час чотириденних перемовин Суґа та Бах домовились провести заходи у 2021 році за графіком: Олімпіада відбудеться 23 липня — 8 серпня, а Паралімпійські ігри — із 24 серпня по 5 вересня.

Після зустрічі з японським прем’єром глава МОК заявив, що впевнений, що глядачі зможуть спостерігати наживо за спортивними змаганнями. Він пообіцяв, що МОК активізує зусилля, щоб забезпечити вакцинацію спортсменів та тих, хто працюватиме на заході, «якщо до того часу вакцина буде доступною».

«На цій зустрічі ми цілком погодились у повній рішучості та впевненості провести Олімпійські ігри у Токіо-2020 та Паралімпійські ігри з великим успіхом влітку наступного року», ㅡ сказав Бах.

Реклама

Залишити коментар