Троє міністрів не підтримали “карантин вихідного дня” – ЗМІ

Троє міністрів не підтримали рішення уряду про запровадження “карантину вихідного дня”, яке було ухвалене на засіданні 11 листопада, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело у Кабміні.

Проти ініціативи висловилися міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова МВС України Арсен Аваков та віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Аваков, Ткаченко та Федоров виступали проти посилення карантину, а саме – локдауна вихідного дня. Перед початком офіційного засідання Кабміну серед членів уряду була палка дискусія щодо основного рішення. І саме Аваков з Ткаченко виступали проти», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, позиція двох міністрів не вплинула на прийняття рішення: «Але як бачимо, їхні аргументи не подіяли на інших учасників засідання, які підтримали посилення карантинних заходів», – підкреслюється в публікації.

В середу Кабмін ввів «карантин вихідного дня», який буде діяти з 14 до 30 листопада. Щотижня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в країні будуть працювати лише продуктові магазини, аптеки, ветаптеки, громадський транспорт, автозаправки. Також дозволені прогулянки в парках, робота закладів громадського харчування в режимі «їжа на винос».

Реклама

Залишити коментар