Щоб подолати COVID-19, треба вакцинувати 70% населення планети — ВООЗ

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоб гарантувати закінчення пандемії коронавірусної хвороби, треба вакцинувати 70% населення світу.

Про це заявила головна наукова співробітниця ВООЗ Сумія Свамінатан, цитує видання Explica.

За її словами, саме такий відсоток вакцинування дозволить побороти пандемію. Це можливо за умови, якщо вакцини проти COVID-19, які перебувають на останній фазі дослідження, будуть успішними у боротьбі з хворобою.

Свамінатан та глава департаменту ВООЗ з вакцин та імунізації Кейт О’Брайєн вважають, що це було б ідеальне процентне співвідношення, хоча мета до 2021 року — досягти щонайменше 20%.

Водночас О’Брайєн зауважила, що жодна компанія, яка проводить дослідження зі створення вакцини, не зможе негайно зробити дози для всіх. Тому вона закликає всі лабораторії продовжували свої дослідження, навіть якщо одна з них випереджає інші.

Свамінатан також прокоментувала інформацію стосовно 90-відсоткової ефективності вакцини проти COVID-19 німецько-американського проєкту Pfizer-BioNTech. За її словами, це попередні результати, тому «потрібні додаткові дані», щоб гарантувати можливість отримання ліцензії на її виробництво.

Навіть якщо гіпотетичні вакцини нарешті стануть доступними для широкої громадськості, експерти ВООЗ наполягають на тому, що першими, хто повинен бути імунізований, — медичні працівники та люди з груп ризику, такі як літні люди або пацієнти з певними патологіями.

Реклама

Залишити коментар