Україна запровадить санкції проти Нікарагуа через відкриття консульства в анексованому Криму

Міністерство закордонних справ України розпочало процес запровадження санкцій щодо Нікарагуа через порушення територіальної цілісності держави. Причиною цього стало відкриття «Почесного консульства Нікарагуа в РФ» в анексованому Криму.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

У відомстві заявили, що вручення «Почесному консулу Нікарагуа в РФ» консульського патенту Олегу Бєлавєнцеву порушує законодавство України та міжнародне право.

Також українське МЗС висловило протест через непогоджений з Україною візит посла Нікарагуа в РФ Альби Асусени Торрес до анексованого Криму. За законом іноземці можуть законно в’їхати на тимчасово окуповану територію через територію України.

«Ця дія вважається нашою державою нікчемною і розглядається як відверто недружній крок з боку Нікарагуа щодо України», — йдеться у заяві.

В МЗС запевнили, що вже попереджали Нікарагуа про неприпустимість порушення суверенітету та територіальної цілісності, а тепер розпочали запровадження санкцій.

Про відкриття так званого почесного консульства в анексованому Криму міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив наприкінці серпня. Тоді дипломати звернулися до влади Нікарагуа, щоб вони скасували своє рішення.

Сьогодні, 10 листопада, окупаційні веб-ресурси повідомляють про те, що Олег Бєлавєнцев отримав консульський патент.

Окупаційні ЗМІ називають «Почесне консульство Нікарагуа» першим іноземним представництвом після анексії Криму. Проросійська влада заявила, що Крим та Нікарагуа «співпрацюватимуть в освітній сфері, бо багато студентів із Нікарагуа навчають на півострові».

Реклама

Залишити коментар