Росія відправила в Нагірний Карабах бригаду десантників

Віцеспікер законодавчих зборів Ульяновської області Айрат Гібатдінов заявив, що з Росії в Нагірний Карабах відправляється 31-ша десантно-штурмова бригада збройних сил Росії.

Відправку російських військ на війну в Нагірний Карабах він показав в Instagram, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

«31-ша бригада направляється в Нагірний Карабах! Кому потрібна ця війна? Удачі нашим хлопцям», – відео з таким написом виклав він в Insta-stories.

На опублікованому депутатом відео видно колону вантажівок.

31-ша гвардійська десантно-штурмова бригада повітряно-десантних військ Росії дислокована в Ульяновську. Вона брала участь у Другій Чеченській війні, а також в російсько-грузинській війні в 2008 році.

Повномасштабні бойові дії в Нагірному Карабасі почалися в ніч на 27 вересня. Азербайджан і Вірменія ввели військовий стан і оголосили мобілізацію резерву.

За ці кілька тижнів азербайджанська армія, за даними Баку, взяла під контроль кілька десятків населених пунктів і повністю забезпечила собі доступ до кордону з Іраном.

Азербайджан 8 листопада заявив про взяття одного з ключових міст регіону – Шуша. Воно розташоване всього за 11 км від Степанакерта і знаходиться на узвишші, з якого добре прострілюється столиця невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.

За даними невизнаної НКР, збройні сили Азербайджану вже знаходяться на підступах до “столиці НКР” Степанакерту/Хенкеді.

Реклама

Залишити коментар