Держпродспоживслужб: на Буковині заклади продовжують працювати після 18:00 попри заборону

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Відповідно до протоколу засідання позачергового засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.10.2020 року № 40 та протоколу засідання позачергового засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07.11.2020 року № 52 фахівцями Держпродспоживслужби Буковини спільно із працівниками Національної поліції України продовжуються здійснюватись моніторингові перевірки в адміністративно-територіальних одиницях, у яких встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, зокрема на територіях Кіцманського, Заставнівського, Вижницького, Хотинського районів та міст Новодністровськ, Чернівці.

Особлива увага при проведенні вище зазначених перевірок звертається на дотримання протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), які мають право працювати з 8:00 до 18:00 за умови допуску не більше 20 відвідувачів (з дотриманням вимоги 10 м. кв. на одну особу).

Так, впродовж 4-6 листопада поточного року спільно із працівниками Національної поліції перевірено 95 закладів громадського харчування, порушення дотримання протиепідемічних обмежень виявлено на 4 об’єктах.

Перевірками охоплені території Вижницького – 17, Заставнівського – 4, Кіцманського – 9, Хотинського – 25, Сокирянського – 14 районів та м. Чернівці-26, порушення виявлені на територіях Сокирянському та Хотинському районів (1 та 3 порушення відповідно).

В Хотинському районі спільно з Нац. поліцією виявлено 2 заклади громадського харчування, які працювали після 18 години (ресторан ПАБ в с. Клішківці та кафе “Релакс” в м. Хотин) та один заклад в с. Зарожани, працівники якого працювали без засобів індивідуального захисту органів дихання.

В м. Чернівці під час спільних рейдових перевірок в вечірній час зафіксовано роботу закладів громадського харчування “Панська гуральня” та “Піконтіко” після 18 години.

Працівниками Дежпродспожислужби постійно фіксуються порушення протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування, не зважаючи на сумну статистику захворюваності і летальності від COVID-19.

Реклама

Залишити коментар