СБУ відкрила справу проти Шарія після того, як блогер опублікував карту України без Криму та Донбасу ㅡ депутат

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження проти блогера Анатолія Шарія через посягання на територіальну цілісність України.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит депутата від «ЄС» Олексія Гончаренка.

Політик зазначив, що 16 жовтня звернувся до СБУ з вимогою надати правову оцінку діям блогера, який опублікував відео на YouTube із картою України на заставці. Але на цій карті були відсутні тимчасово окуповані Крим і частини Луганської та Донецької областей. Зазначимо, що зараз на відео змінили заставку.

У СБУ заявили, що з’ясовують обставини та розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу — «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років з / без конфіскації майна.

З останнього: у справі проти Шарія п’ятий президент України та народний депутат Петро Порошенко виграв апеляцію. Політик заявляв, що блогер «не український журналіст» і що «він працює на Росію».

А у 2018 році Верховний суд України відхилив касаційну скаргу блогера Анатолія Шарія, у якій він просив визнати неправдивою інформацію про себе, яку озвучили в етері телеканалу «Еспресо». Зокрема на телеканалі пролунали фрази, що «медіаблогер Шарій ㅡ такий собі кремлівський проєкт» і що «його, умовно кажучи, використовують його російські господарі». До того Солом’янський районний суд Києва став на бік «Еспресо» у справі за позовом Шарія, а Київський апеляційний суд залишив це рішення без змін.

Реклама

Залишити коментар