“Карантин вихідного дня” планують ввести з 14 листопада

В Україні планується введення карантину вихідного дня орієнтовно з 14 листопада, працювати буде тільки критична інфраструктура, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Інтерфакс-Україна.

“Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, звичайно, дивимося на ситуацію, яка у нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі ввести повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни – не на два, не на три тижні. Тому необхідно ввести такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто на суботу-неділю. Це коли залишаться працювати тільки продуктові магазини і аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури”, – заявив Степанов в ефірі ток -шоу “Право на владу” в четвер увечері.

За його словами, це дозволить розірвати ланцюжок передання коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

“Це точно не буде на ці вихідні. Ми розуміємо, що треба підготуватися. Я не виключаю, що ми будемо пропонувати це зробити вже наступними вихідними”, – наголосив міністр.

Реклама

Залишити коментар