Ситуація з КСУ не вплине на співпрацю з МВФ — Шмигаль

Ситуація з КСУ не вплине на співпрацю з МВФ — Шмигаль

Про це він заявив журналістам у четвер, 5 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

“Ні, не вплине, тому що Україна чітко декларує і показує свої європейські наміри: свої наміри продовжувати і активно вести антикорупційну реформу, а також всі реформи, які націлені і прописані в наших міжнародних зобов’язаннях”, – заявив прем’єр.

Також він додав, що Фонд зі стурбованістю спостерігає за ситуацією, що склалася, але “розуміє реформаторські прагнення України”, тому це не впливає на фінансування та виконання програми Фонду.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366-1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення неправдивих даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

На виконання рішення Конституційного суду НАЗК закрило реєстр електронних декларацій. Після рішення КСУ Президент України Володимир Зеленський скликав екстрене закрите засідання РНБО, а вже ввечері 29 жовтня НАЗК повернуло доступ до єдиного реєстру електронних декларацій після відповідного розпорядження Кабінету міністрів.

У відповідь на рішення КСУ в МВФ заявили, що вважають систему електронного декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії, і закликали підвищити ефективність всіх антикорупційних органів. Також у Фонді нагадали, що це важливе зобов’язання за програмою Stand by.

Реклама

Залишити коментар