У Чернівцях відомий художник просить про допомогу

Заслужений художник України, автор ескізів герба і прапора міста Чернівці та Буковини Орест Криворучко потребує допомоги

Митцеві вкрай необхідні кошти на дорогі ліки для себе та доньки – художниці Оксани Скоробогач, яка має інвалідність.

Як розповів Орест Криворучко у коментарі molbuk.ua, у нього серйозне захворювання, яке вражає центральну частину сітківки ока і призводить до втрати зору, – макулодистрофія.

“Також мав вторинну катаракту. Років п’ять тому поставили кришталик. Але я не знав, що його періодично потрібно чистити, аж доки майже зовсім не перестав бачити. Нещодавно їздив до Одеси на чистку. Поки що допомогло, але макулодистрофія нікуди не зникла. Рано чи пізно око треба буде знову лікувати: або операцію робити, або й надалі підтримувати медикаментами”, – пояснює художник.

Поки що Орест Іванович чекає на фахівця, який приїде до Чернівців, огляне його і скаже, що далі робити. Через карантин приїзд відкладається. Тим часом уже протягом чотирьох місяців приймає дорогі мікроелементи для підтримки зору. І працює над картинами, але поволі, щоби не перенапружувати зір.

“Мені не можна перевтомлювати око, трохи перепрацюю – відразу болить. Бережу його, бо це, власне, єдиний шлях собі заробити на шматок хліба. Ліве око вже давно не бачить. Якщо втрачу зір ще на правому – більше нічого не зможу створювати…” – каже О. Криворучко.

І додає:
“Тим, хто допоможе, віддячимо молитвою, добрим словом або картиною. Незручно мені просити, та немає іншого виходу… ”

Як допомогти:

Картка Приватбанку

Орест Криворучко
4149 4993 4851 5568

номер IBAN для поповнення:
UA093052990000026203739409590

РНОКПП (ІПН): 1546914392

ПІБ: Криворучко Орест Іванович

Контакти:
050-238-65-43 Оксана Орестівна Скоробогач

Реклама

Залишити коментар