Окупаційна адміністрація Криму вимагає знести храм ПЦУ в Євпаторії

Окупанти зобов’язали митрополита Сімферопольського Климента Кримського сплатити штраф

Російська окупаційна адміністрація окупованого Криму вимагає демонтувати храм Православної церкви України у Євпаторії. Про це у Facebook повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

Також окупанти зобов’язали сплатити штраф митрополита Сімферопольського Климента Кримського у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У представництві президента України наголосили, що засуджують такі дії, а також вважають вимогу демонтувати храм “Неопалима купина” у Євпаторії витісненням Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова.

“Представництво буде вживати всіх можливих засобів і дій для захисту Української Церкви: інформація про системні порушення права на релігійну свободу і зазіхання на майно Православної Церкви України в Криму комунікується з дипломатичним корпусом та міжнародними організаціями, факти порушень зібрано та надано до включення у щорічну Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН по Криму”, – йдеться у повідомленні.

23 липня 2020 року Митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.

“Так званий “Євпаторійський міський суд” в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев’яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією”, – повідомляють у представництві президента.

Реклама

Залишити коментар