Неля Штепа стала депутаткою міської ради Слов’янська

Колишня очільниця Слов’янська Неля Штепа, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, стала депутаткою міської ради Слов’янська від «Партії миру та розвитку».

Про це повідомляють видання «Карачун» та «Бабель» з посиланням на нібито протоколи ТВК.

За результатами голосування зазначених у документах, до міської ради Слов’янська проходять 6 партій:

  • «Опозиційна платформа — За життя» (38,06%);
  • «Опозиційний блок» (16,35%);
  • «Слуга народу» (16,12%);
  • «Партія миру і розвитку» (12,78%);
  • «Наш край» (9,36%);
  • «Європейська солідарність» (6,05%).

Таким чином, від «Партії миру і розвитку» до міськради потрапили Неля Штепа та ще чотири депутати.

Також, Штепа балотувалась на посаду мера Слов’янська, однак їй не вистачило голосів, щоб пройти до другого туру.

Зате пройшли інші кандидати від проросійських партій: Павло Придворов від «Опозиційної платформи – За життя» (32% голосів) та Вадим Лях від «Опозиційного блоку» (30,78%).

Неля Штепа очолювала місто у 2010-2014 роках, за її перебування на посаді Слов’янськ захопили бойовики з Росії на чолі з Ігорем Гіркіним. Штепу звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, та у створенні терористичної групи чи організації.

Окрім того, проти неї висунуто звинувачення у закликах до зміни меж території України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відокремлення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій.

З 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання у справі Штепи, але жодного разу воно не відбулося. Йдеться саме про розгляд справи по суті.

Сама Штепа повністю заперечує свою провину, свої дії вона пояснює бажанням захистити місто й розпорядженням тодішнього очільника Донецької ОДА Сергія Тарути робити все, як кажуть бойовики, аби не допустити кровопролиття.

У захопленні міста Штепа звинувачує місцевих працівників СБУ та МВС, які не тільки не заважали бойовикам, а діяли разом із ними.

Реклама

Залишити коментар